Rezervacije

Pronađite odgovore na često postavljana pitanja o postupku kreiranja GoOpti rezervacije - kako, gdje i kada rezervirati najjeftinije transfere.

Kada mogu da rezervišem transfer?

 • Ako želite da rezervišete dijeljeni transfer, to treba da uradite najkasnije do dva dana prije datuma transfera, prateći postupak kreiranja rezervacije na našoj stranici. Primjer: Ako želite da putujete u srijedu, potrebno je da rezervišete transfer najkasnije do ponedeljka u 23:59 sati. Generalno govoreći, cijene su jeftinije ako rezervišete transfer ranije.
  Postoji i opcija kupovine last-minute karata, i to do 2 sata prije termina polaska, ali jedino za sjedišta koja su još uvjek slobodna.
 • Privatni transfer možete rezervisati do 2 sata prije polaska

Da li mogu vaše usluge rezervisati telefonom ili direktnim plaćanjem na vaš bankovni račun?

Nažalost ne. GoOpti transferi se mogu rezervisati kreiranjem rezervacije na našem sajtu ili posjetom nekoj od naših partnerskih turističkih agencija/hotela.

Mogu li rezervisati transfer za danas ili za sjutra?

Svi dijeljeni transferi se moraju rezervisati barem dva dana unaprijed.

Do dva sata prije polaska možete rezervisati privatni transfer ili dijeljene transfere na last minute.

Kako da kreiram rezervaciju, ako u jednom smjeru putuje pet osoba, a u povratnom smjeru se vraćaju samo četiri osobe?

Savjetujemo vam da napravite dvije različite rezervacije, jednu za odlazno putovanje za pet osoba i jednu za povratno putovanje za četiri osobe.

Mogu li, u ime moje kompanije, da dobijem fakturu?

Možete dobiti fakturu za vašu kompaniju. Potrebno je da, u toku procesa rezervisanja, izaberete da želite da se vašoj kompaniji izda faktura i da navedete podatke o kompaniji, kako bi mi mogli da vam kreiramo i dostavimo odgovarajuću fakturu. Dodatno, imajte na umu da se potvrda (u pdf formatu) koju dobijate na e-mail nakon što platite prevoz, takođe može tretirati kao validna faktura.

Izgleda da vaša web-stranica ne radi. Šta da radim?

Ponovno učitajte web-stranicu ili je otvorite u drugom browser-u. Takođe možete pokušati da očistite kolačiće koji su sačuvani u vašem browser-u. Ako to ne pomogne, možete rezervisati GoOpti vožnju posjetom nekom od naših prodajnih partnera.

Nisam dobio e-mail s potvrdom. Šta da radim?

Rezervacija je uspješno kompletirana kada dođete do posljednjeg koraka procesa rezervisanja, u kojem vam sistem dodijeli broj karte i pregled svih podataka o transferu. Sistem vam tada, uporedo sa prethodno navedenim, salje i automatski e-mail na vašu e-mail adresu, koja je navedena i sačuvana na vašem Korisničkom profilu.

 • Ako niste došli do posljednjeg koraka procesa rezervisanja i ako niste dobili e-mail s potvrdom, kreiranje vaše rezervacije najvjerovatnije nije uspjelo. U tom slučaju sačekajte nekoliko minuta i nakon toga pokušajte ponovno.
 • Ako niste došli do posljednjeg koraka u procesu kreiranja rezervacije, ali ste dobili e-mail s potvrdom, vaša rezervacija je uspjela, ali je prilikom njenog kreiranja došlo do tehničkog problema. Vašu rezervaciju možete pronaći u mojOpti sekciji.
 • Ako ste došli do posljednjeg koraka rezervacije, ali niste primili e-mail s potvrdom, pokušajte sljedeće:
  1. Pričekajte dva minuta.
  2. Provjerite spam (smeće) folder na vašem e-mailu nalogu. Desava se da se naši e-mailovi tretiraju kao reklame i da završavaju u spam folderu.
  3. Ako i dalje ne možete pronaći naš e-mail, posjetite mojOpti i provjerite vaše lične podatke. Provjerite da li je e-mail adresa koju ste unijeli ispravna. Ukoliko nije, možete je promijeniti.
  4. Ukoliko želite da pregledate sve vaše postojeće rezervacije, kliknite na polje Pregledaj u mojOpti sekciji. Sve vaše rezervacije trebale bi biti navedene na toj stranici. Ako se tražena rezervacija tu ne nalazi, onda to znači da ona nije uspješno izvršena (kreirana).

Koja je procedura za zaključivanje ugovora o brokerskim uslugama?

Ugovor o posredovanju je ugovor zaključen između GoOpti-ja (posrednika u prevozu) i nalogodavca (onog koji kupuje uslugu prevoza) kada ovaj drugi prihvati Politiku privatnosti i kompletira nalog za usluge posredovanja prilikom procesa kreiranja rezervacije na www.GoOpti.com.

Prije nego što se rezervacija kreira, i prije nego što se ugovor o posredovanju zaključi, vi (kao nalogodavac) morate da dostavite našem sajtu www.GoOpti.com sve podatke potrebne za svrhe kreiranja rezervacije (npr. lokacije polaska i dolaska, datum, vrijeme, broj putnika, itd.), morate da izaberete ponudu, eventualno dostavite informacije o letu i prijavite se na vebsajt prihvatanjem GoOpti Odredba i Uslova i Politike privatnosti. U zadnjem koraku kreiranja rezervacije, u kojem vam sistem daje pregled svih detalja vašeg transfera, sistem vam daje mogućnost i čekiranja dodatnog prtljaga, mogućnost izmjene podataka o putnicima, unošenja kod za popust ili poručivanja neke druge vrste usluge (kao što je npr. Paket Bez Brige). Prije nego je rezervacija kompletirana, potrebno je da izaberete način plaćanja (kreditna kartica/PejPal) i platite vašu porudžbinu klikom na polje“Plati” .

Nakon što se plaćanje potvrdi, ugovor o posredovanju je zaključen i GoOpti može početi sa posredovanjem u transferu. GoOpti platforma će poslati vaučer (potvrdu o rezervaciji) na e-mail adresu dostavljenu prilikom kreiranja rezervacije, koji potvrđuje da je posrednički transfer kompletiran i koji obavezuje GoOpti da pruži svoje usluge u skladu sa GoOpti Odredbama i Uslovima. Nakon što primite potvrdu o rezervaciji, nalog za posredovanje u transferu je prihvaćen, i GoOpti se time obavezuje da sprovede proces posredovanja, organizuje prikladnog prevoznika i obezbijedi realizovanje transfera od strane izabranog prevoznika, a u skladu sa zahtjevima klijenta, osim u slučajevima definisanim GoOpti Odredbama i Uslovima.

Potvrda o rezervaciji i pregled svih važnijih detalja u vezi transfera se evidentiraju na GoOpti platformi, i njima se može uvijek pristupiti putem mojOpti sekciji.

Koja je procedura za zaključivanje ugovora o prevozu?

Ugovor o prevozu je ugovor u skladu sa kojim se prevoznik obavezuje da će prevesti nalogodavca/putnika na željenu destinaciju, dok se sa druge strane nalogodavac/putnik obavezuje da će platiti za usluge koje dobija od prevoznika.

Kada prevoznik prihvati ponudu o prevozu u kojoj je GoOpti posrednik, GoOpti platforma šalje SMS poruku i e-mail (SMS na broj telefona, a email na e-mejl adresu dostavljenu prilikom kreiranja rezervacije) koji sadrže informacije o prevozniku, kontakt podatke vozača kao i ostale detalje o transferu. Kada prevoznik prihvati nalog (bar 1 sat prije početka planiranog transfera), ugovor o prevozu je zaključen između vas (kao nalogodavca) i prevoznika.

Prevoznik nije izabran u momentu kreiranja rezervacije. Prihvatanjem naših GoOpti Odredba i Uslova poslovanja (koje prihvatate prilikom kreiranja rezervacije), vi u vaše ime ovlašćujete GoOpti da izabere prevoznika koje će realizovati transfer koji ste rezervisali, a takođe i potvrđujete vašu saglasnost da vas GoOpti platforma može povezati sa prevoznikom najmanje 1 sat prije početka planiranog transfera.

U slučaju da ste vi rezervisali transfer, ali da nijeste putnik, onda se ugovor o prevozu zaključuje između putnika i prevoznika prilikom ulaska putnika u vozilo.
Ukoliko se prevoz realizuje od strane više prevoznika (o čemu bi bili obaviješteni, a istom prilikom bi vam se dostavile i informacije o svim tim pojedinačnim prevoznicima) ugovor o prevozu se zaključuje sa svakim od prevoznika pojedinačno i za svaku dionicu pojedinačno.

E-mail i SMS koje GoOpti platforma šalje nalogodavcu/putniku se evidentiraju i čuvaju na GoOpti platformi. Oni mogu bilo kada da budu ponovo poslati nalogodavcu/putniku, a shodno njegovom zahtjevu.

Kako mogu da prepoznam i ispravim greške koje se jave prilikom kreiranja rezervacije, a prije njenog kompletiranja?

U toku procesa kreiranja rezervacije, GoOpti sistem za pretragu će od vas zatražiti da unesete podatke o željenom transferu. Ukoliko svi neophodni i traženi podaci nisu unešeni, sistem za rezervacije će vam prikazati vidljiva obavještenja/upozorenja (neće vam dozvoliti da nastavite dalje sa rezervacijom). GoOpti sistem vam dakle neće omogućiti da rezervišete transfer sve dok ne unesete sve, za transfer bitne podatke, kao što su datum, linija, vrijeme polaska i dolaska itd.

U svakom koraku procesa kreiranja rezervacije, informacije o izabranoj liniji i izabranim datumima vožnje su vidljive na vrhu stranice. Dodatno, sve dok ne dođete do zadnjeg koraka (plaćanja), na raspolaganju ćete imati link za izmjenu detalja rezervacije putem kojeg imate mogućnost izmjene nekih od parametara rezervacije (lokacije polaska i dolaska, broj putnika, da li je u pitanju jednosmjeran ili povratni transfer, datum transfera kako i željeno vrijeme poalska/dolaska).

Ukoliko rezervišete transfer prema aerodromu ili sa aerodroma, GoOpti-jev sistem za provjeru letova vam omogućava da unesete broj vašeg leta i potvrdite da li su termini vašeg GoOpti prevoza usaglašeni sa terminima vašeg leta. Ukoliko zaboravite da unesete broj vašeg leta i nastavite dalje sa rezervacijom, sistem za rezervacije će vas upozoriti da unesete broj vašeg leta. Ukoliko još niste rezervisali vaš let, možete izabrati opciju “preskoči ovaj korak” ali će vam sistem poslati dodatno upozorenje prije nego vam dozvoli da nastavite sa rezervacijom. Zašto? Kako bi pravovremeno prepoznali tehničke greške, GoOpti je uspostavio API konekciju sa www.flightview.com zahvaljujući kojoj GoOpti sistem može automatski da provjerava datume i satnice letova koje su GoOpti putnici unijeli u GoOpti sistem. Ukoliko izabrani datum i vrijeme GoOpti transfera nijesu usklađeni sa datumom i vremenom vašeg leta, system će vas o tome odmah obavijestiti i preporučiti vam izmjenu vremena/datuma transfera.

Prije samog plaćanja, dobićete pregled sa svim podacima o vašem prevozu, prilikom čega možete dodatno provjeriti sve informacije vezane za vaš prevoz i eventualno ih promijeniti, ukoliko se za tim javi potreba. U ovom koraku takođe možete dodati Paket Bez Brige, dodatni prtljag, izmijeniti podatke o putnicima itd.