Termini polazaka i dolazaka

Često postavljana pitanja o polascima i dolascima, usklađivanju sa avio letovima, kako odabrati najkasniji polazak od kuće itd.

Koja je razlika između najranijeg termina polaska i najkasnijeg termina dolaska?

Najraniji termin polaska je najranije vrijeme kada se možete ukrcati u vozilo. U slučaju transfera sa aerodroma, najraniji termin polaska NIJE vrijeme slijetanja vašeg aviona, već najraniji termin kada vas možemo pokupiti na aerodromu.

Najkasniji termin dolaska je najkasnije vrijeme dolaska na odredište, odnosno najkasniji termin do kojeg morate stići na vaše odredište. U slučaju transfera prema aerodromu, najkasnije vrijeme dolaska NIJE vrijeme polijetanja vašeg aviona, već najkasniji termin kada morate stići u aerodrom, kako bi imali dovoljno vremena za prijavu na let i ukrcavanje u avion.

Da li treba da odaberem najkasniji termin dolaska ili najraniji termin polaska?

Bez obzira na smjer vašeg putovanja, prije izbora neke od opcija u obzir morate uzeti vremenska ograničenja koja se odnose na vaš put. Generalno govoreći, ukoliko na odredište morate doći do određenog termina (da stignete na avion, da dođete na vrijeme na neki događaj), najvjerovatnije bi trebali da izaberete najkasniji termin dolaska, odnosno termin do kojeg morati doći na vaše odredište, a kako bi osigurali da ćete doći na odredište na vrijeme. Sa druge strane, ukoliko vam je potreban transfer sa aerodroma do vaše kućne adrese, ili ukoliko sa lokacije polaska ne možete krenuti do određenog termina, vjerovatno bi trebalo da odaberete opciju sa najranijim terminom polaska.

Koji najkasniji termin dolaska treba da odaberem kako bih osigurao da neću propustiti let?

Vrijeme potrebno za prijavu na let i ukrcavanje u avion zavisi od osobe do osobe, a dodatno zavisi i od veličine aerodroma i drugih faktora. Na osnovu prethodnih iskustava, preporučujemo vam da na aerodrom dođete sat i po do dva sata prije leta. Primjer: ako avion polijeće u 10:00 sati, najkasniji termin dolaska može biti između 8:00 i 8:30 sati, s tim što je ovo samo preporuka.

Koji najraniji termin polaska treba da odaberem ako mi avion slijeće u 7:00 sati?

Najraniji termin polaska zavisi od vremena koje vam je potrebno da se iskrcate iz aviona, preuzmete prtljag i dođete na mjesto polaska vašeg GoOpri prevoza. Ako je aerodrom veliki i ukoliko imate mnogo prtljaga, vjerojatno će vam trebati više vremena da dođete do našeg vozila. Generalno govoreći, preporučujemo vam da izaberete da termin polaska vašeg GoOpti prevoza bude između pola sata i sat vremena nakon slijetanja aviona. Primjer: ako avion slijeće u 7:00 sati, najraniji termin polaska vašeg GoOpti prevoza bi trebao biti u 7:30 ili u 8:00 sati.

U svakom slučaju, molimo vas da uvijek odaberete odgovarajući najraniji termin polaska. Ako vaš avion slijeće u 7:00 sati, a odabrali ste da najraniji termin polaska vašeg GoOpti prevoza bude u 11:00 sati, mi nećemo moći da vas pokupimo prije 11:00 i u tom slučaju ste vi odgovorni što ćete čekati 4 sata na vaš GoOpti prevoz. Imajte na umu da najraniji termin polaska NIJE vrijeme slijetanja vašeg aviona. Termin najranijeg polaska vašeg GoOpti prevoza uvijek mora biti kasniji od termina slijetanja vašeg aviona.

Moram doći na aerodrom do 20:00 sati, ali ne mogu krenuti prema aerodromu prije 16:00 sati. Mogu li da rezervišem dijeljeni transfer?

Prilikom kreiranja rezervacije, morate paziti da ne odaberete prevoz koji nije u skladu sa vašim vremenskim limitima. Ukoliko želite da rezervišete transfer koji je u skladu sa vašim vremenskim limitima, prvo izaberite da najkasniji termin vašeg dolaska na aerodrom bude u 20:00. U drugom koraku procesa kreiranja rezervacije, izaberite da vaš GoOpti polazak prema aerodromu (ili početak vremenskog intervala polaska) bude posle 16.00h.

Želim da rezervišem transfer, ali ne znam termin mog leta. Šta da radim?

Molimo vas da sačekate sa kreiranjem vaše rezervacije sve dok ne budete znali tačan termin vašeg leta.

Druga opcija je da rezervišete rani transfer kako ne biste propustili vaš let, ali to onda znači da postoji mogućnost da na aerodrom stignete mnogo ranije nego što je potrebno.